lauantaina, maaliskuuta 08, 2008

Naapurin Jaakko


Vinhalan neitien naapurissa asuu Jaakko, joka on isänsä jälkeen jatkanut antiikkiliikkeen toimintaa oikein ansiokkaasti. Isänsä kyllä hiukan epäili pojan kykyjä liikkeenharjoittajana, koska vielä opiskeluaikanaan Jaakko oli taipuvainen ylenmääräiseen haaveiluun ja merkilliseen idealismiin. Onneksi Jaakolla oli silmää kauneudelle, ja taidehistorian opinnot eivät sittenkään olleet hukkaan heitettyjä - niiden avulla Jaakko huomasi nopeasti esineiden iän ja arvon.

Vinhalan kirjakahvila on aina ollut Jaakon lempipaikka, ja nykyisin hän tuntuu viettävän siellä kaiken liikenevän aikansa. Suuri vaikutus asiaan on sillä, että Matilda on siellä suussasulavine leivonnaisineen. Matildan kirjallisten intohimojen innoittamana myös Jaakko hakeutuu kirjoituspöytänsä ääreen kirjoittamaan ylös herkkiä runonsäkeitä, ja toivoo joskus uskaltavansa keskustella niistä Matildan kanssa.
Siirsin kuvia kamerasta koneelle ja huomasin, että pari pahaa mokaa on sattunut. Ensinnäkin olen unohtanut esitellä Maria H:lta saadut pikkutavarat, jotka voitin blogiarvonnassa. Niistä ottamani kuva oli kuitenkin tärähtänyt, ja nyt kaikki ihanat materiaalit ovat jo käytössä (sain mm. pitkään haikailemani talonnumeron laitettua Marvilian oveen Marialta saatujen pienten numerotarrojen avulla). Kiitos, Maria H; olit laittanut ihania juttuja jotka tuli todella tarpeeseen!
Toinen moka on sitten se, että en ole esitellyt yhtä aarteistani, eli Terho-tontun serkkua, joka muutti meille viime vuoden puolella. Tämän aarteen sain bongattuani tasaluvun Sariannan blogissa. Aivan älyttömän ihana tonttu! Kiitos!

Nyt täytyy mennä laittamaan pyykit kuivumaan, jos vaikka sitten ehtisi mineilemäänkin. Minkähän ihmeen takia muuten rivien välejä ei saa pysymään? Ne häviää aina julkaistessa...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tulin käymään vastavierailulla. Olitkin ensimmäinen kommentoija blogissani -kiitos siitä!
Selailin noita vanhempia postauksiasi: Kyllä sinulla on hienot nukkekodit! Täytyy jatkaa katselua...

Marita kirjoitti...

Kiva kun kävit, tervetuloa uudelleen!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo sinun Jaakkosi muistuttaa erehdyttävästi minun Erikiä :) Hieman ilmeisesti myös luonteenpiirteiltään.. Erikillä on myös "silmää" kaikelle kauniille ja varsinkin arvokkaalle, mutta hieman eriskummallisella tavalla ;) Mutta minkäs niiden luonteelle mahtaa :D