maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Leivontaa ja lattialautoja

Uusi vuosi on saatu aluilleen ja kun menin laittamaan tuon kävijälaskurinkin, niin huomasin että täällähän käy silloin tällöin muitakin kuin minä. Hui hämmästys! Kiitoksia vain mielenkiinnosta, yritän saada juttuja aikaiseksi jotta olisi luettavaakin ;)

Perjantaina väsäsimme 3-vuotiaan poikani kanssa satsin taikataikinaa ja leivoimme minikokoisia herkkuja. Tarkoitus oli alunperin, että olisimme kumpikin muovailleet omia juttujamme, mutta apuri tahtoikin osallistua äidin projektiin ja alkoi tuottaa tiuhaan tahtiin ruisleipiä, pikkupullia ja patonkeja, ihan oikean kokoisia ja näköisiä :) Kivaa oli, ja näppäristä pikkusormista oli uskomattoman paljon apua. Kuvassa on meidän molempien aikaansaannokset samassa, eipä meinaa erottaa kuka on mitäkin tehnyt. Kovin kalpeaksihan nuo taikataikinajutut jää, joten pitää vielä maalata ne jossain sopivassa välissä. Leivontapäivän tuloksena syntyi siis pullapitkoja, omenapiiras, patonkeja, ranskanleipiä, ruisreikäleipiä, sämpylöitä, pikkupullia ja donitseja.


Toivon mukaan mittakaava on edes sinnepäin, mulla ei ole vielä astioita eikä huonekaluja eikä muutakaan mihin noita vertaisi. Kunhan nyt kokeilin taipuuko mun taidot noihin ollenkaan. Ensitekeleiksi ihan onnistuneita :)


Seuraavaksi aloittelinkin viikonloppuna makuuhuoneen lattiaa. Materiaalina on Tiimarista hankitut bambutabletit, jotka on purettu laudoiksi ja pilkottu sahalla ja veitsellä lyhyemmiksi pätkiksi. Veitsellä tuli muuten siistimpi reuna ja nopeampaakin oli, mutta vaati vähän enemmän ruista ranteeseen. Pätkimisen jälkeen hioin lautojen päät ja nyt olen edistynyt liimausvaiheeseen.

Päätin liimata laudat tapetinpalaselle, enkä suoraan talon lattiaan, koska suunnitelmissa on laittaa sähkötkin (ehkä) jossain vaiheessa, ja silloin on helpompi jos ei tarvi purkaa lattiaa vaan voi vain nostaa sen pois johtojen vetämisen ajaksi. Ainakin teoriassa ;) Ja ainahan on mahdollista ettei lopputulos miellytäkään, ja silloin lattiamateriaali on helppo vaihtaa toiseksi. Tämä lattia on tarkoitus käsitellä tummemmaksi, pähkinänsävyinen vaha voisi olla sopiva. Saapa nähdä miltä näyttää valmiina!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana talo sinulla.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja leivonnaisia! Täytyykin kokeilla joku päivä meidän 4v pojun kanssa...