sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Olen ahkeroinut!

Huhhuijaa! Joulukuu meni pääosin odottamattomassa nettipimennossa, joten surffailulta jäänyt aika oli käytettävä hyödyllisesti. Niinpä pistin tuulemaan nukkekotirintamalla: miehelle delegoin viisaasti etuseinien kiinniruuvaamisen - viisaasti siksi, että hänenkin voimillaan teki tiukkaa vääntää ruuvit kiinni, joten meikähippiäinen ei olisi siinä hommassa onnistunut ollenkaan - ja itse hoitelin ikkunoiden liimaamisen ja ulko-oven maalauksen. Sitten vetelin tylysti katon mustaksi akryylimaalilla, jotta sain erkkeri-ikkunat kiinni, ja TA-DAA, taloni on viimein talon näköinen!


Kuvasta tuli hiukan hassu, mutta siis talo ei ole vinossa, vaan kuvaaja oli ;) On niiiiin iso talo ettei meinaa kuvaan mahtua. (Sanoinkin miehelle että tarvitaan isompi huone, jotta mahtuu zoomailemaan, hih.) Katto saa jäädä tuollaisena odottamaan, ja ulko-ovi on vielä irti, jotta saan laitettua lukon, kolkuttimen ja postiluukun paikoilleen. Oven maalasin myös akryyleillä, sekoittamani viininpunaisen sävy on tummempi kuin mielikuvissani olin hahmotellut, mutta tykkään siitä kyllä noin. Saisinkohan siitä paremman kuvan...


No jaa, aika tummalta tuossakin näyttää. Mutta nyt kuvassa vilahtavat myös nurkkakivet, jotka erinäisten kokeilujen jälkeen ovat ikävän suttuiset. Ne aion kyllä korjata, kenties liimaamalla päälle jotain (puuta, munakennoa, pahvia..?), tai mitenkähän toimisi tuossa sellainen kivimaali? Väriksi tahtoisin joka tapauksessa vaaleahkoa harmaata.


Oven molemmilla puolilla oleviin laseihin pitää kehitellä lasimaalauskuvioita, mutta vielä en tiedä millä ne kannattaisi toteuttaa - kuinkahan onnistuisi piirtää kontaktimuoville ja liimata se ikkunaan? Voisi halutessaan vaihtaa kuvion helposti, mutta onkohan koko idea ihan mahdoton? Jää nähtäväksi.


Pitäisi selvittää miksi tänne ei voi jättää kommentteja, jokuhan voisi tänne eksyessään osata neuvoakin noissa nukkekotipähkäilyissä ;)

Vielä yksi kuva ja sitten lopetan lörpötyksen. On vielä esiteltävä joululahjaksi saamani ihanuudet :) Takan tekemiseen tuli uutta intoa, kun sain takkasetin - polttopuutkin mukana. Soppaakin voisi nyt tarjoilla ja viiniä siemailla, joten pöytä ja tuolit pitää saada pikaisesti.Hommia riittää siis ensi vuodelle! Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana talo!!! Mitkä sen mitat ovat? Nuo Reutteritkin näyttää tosi ihanilta, niihin tulee himo keräillä monta erilaista!

Marita kirjoitti...

Kiitos, Lissu! Talo on ulkomitoiltaan 92 cm leveä, 67 cm korkea ja 40 cm syvä. Kivan kokoinen ensimmäiseksi projektiksi ;) Reutterit on ihania, joo, mä tykkään niiden yksityiskohdista. Pikku hiljaa voi keräillä lisää :)