lauantaina, elokuuta 18, 2007

Kovaa on ja pehmeääkin

No huh. Rautalankasänkyni etenee pikku hiljaa, tyylilleni uskollisesti yrityksen ja erehdyksen kautta. Mies jopa tutustutti kolvaamisen ihmeelliseen maailmaan, mutta ikävä kyllä kyseinen työväline oli liian iso näihin minihommiin - ei tullut hyvää jälkeä. Tujakkakaan liima ei tehonnut rautalankaan, joten osien liittämisen testailu jatkuu.


Kovin olen yllättynyt siitä miten kerta kaikkiaan kivaa puuhaa voi rautalangan vääntely olla, vaikka kai se sopii yhteen pilkunviilausinnon kanssa ;) Tässä nyt kuvaa sängyn päädyn suunnitteluvaiheesta - lopputulos on kyllä todennäköisesti aika eri näköinen kuin tuo mallauskuva, mutta sittenpä nähdään.

Metallin taivuttelun vastapainoksi on pitänyt tehdä myös jotain pehmeämpää. Kaivoin ompelukoneen esille ja vakaana aikomuksena on luoda tilkuista jotain nukkikseen. Yhden korsetin tein itselleni malliksi, mutta se jäi koristeluiltaan aika vaatimattomaksi. Laitan kuvia sitten kun saan aikaiseksi jotain esittelykelpoista ;) IhanItsestä sain hyviä vinkkejä rispaantumisen estämiseksi, nyt käytin vesi-liimaseosta, kynsilakkaa pitää kokeilla kunhan jostain saan hankittua. Tai tietysti se varsinainen aine (Fray Check) olisi ihan huippu, mutta sitä sitten joskus... Nyt palaan takaisin sänkyprojektin pariin!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Käy ehdottomasti jättämässä minulle kommenttia tuosta mikä saa rautalangan asettumaan aloillee. Aloin eilen illalla itsekkin taivuttelemaan sänkyä (tosin paljon yksinkertaisempaa kuin tämä) ja nyt olen kokeillut kaikkia mahdollisia liimoja sen kiinnityksiin, ja raytalangat on pian pelkkää liima mössöä..XD Aijon huomenna vielä kokeilla kuumaliimapyssyä, mutta jossei siitäkään tule mitään täytyy alkaa kehittelemään jotain muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuumaliima pyssy on vielä kokeilematta, mutta jospa sitä huomenna kerkeisi, kun tämä päivä kului ruohoa ajamalla ja pihaa raivatessa tuolla uudella asunnolla. Oletkos jo keksinyt miten nuo sänky kappaleet lität toisiinsa? Saakos udella mistä päin te uutta kotia etsitte?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Nyt kannattaa käydä blogissani, onnetar suosi sinua ;-)

wooper kirjoitti...

Mulla on uusien hommien toivelistalla myös tuo juottaminen, mutta välineet ja tietotaito puuttuvat vielä. Katselin tuossa yhtenä päivänä biltemassa ja clas ohlsonilla juotosvehkeitä, ja jo parilla kympillä saa sellaisen minikolvin jossa on riittävän pienet päät esim. elektroniikkajuotoksiin.

Tosi hienon mallinen on kyllä tuo sänky. :D

Anonyymi kirjoitti...

Minuakin kiinnostaisi tietää miten rautalankaa liitetään yhteen. Kolvia olen ajatellut (olen jopa sellaisia käyttänyt). Ei se homma vaikeaa ole, mutta tuuletuksen pitäisi olla kunnossa, ettei niitä höyryjä hengittele.

Marita kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Päädyin siis vääntämään sänkyni käsin, mutta juottamalla saisi varmaan siistimpää jälkeä (tai kuka saa, kuka ei, heh). Pitää kokeilla sitäkin joskus, mutta nyt olen tyytyväinen isotöiseen mutta uniikkiin petiini ihan näin :)