keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Edistystä!

No niin, pitkällisen harkinnan ja erinäisten hidasteiden (flunssia ja mitälie kiireitä ja arjen harmeja) jälkeen nukkisprojektini on edennyt piirun verran! Aaltoja, hurraahuutoja! Käräytin hermoni vesikaton pähkäilyn kanssa, mitkään suunnitelmat ei taipuneet toteutukseen, joten päätin siirtyä sisätiloihin.

Tapetit valitsin äitini haalimista tapettimallikirjoista, joita oli kylläkin sen verran niukalti, ettei varaa kömmähdyksiin ollut. Mitat otin toooodella moneen kertaan ja varmistellen, ja hyvä olikin, koska jokainen huone oli jostain kumman syystä eri kokoinen ja seinissä oli jonkun verran vinoutta ja kieroutta - ei niin että silmille näkyisi, mutta kun tarkkaan mittaa, niin... Valmistauduin urakkaan myös opiskelemalla Ihan Itsen viisaiden kertomuksia tapetoinnista ja parhaista materiaaleista siihen liittyen. Onneksi opiskelin, en olisi varmaan itse hoksannut, että puikkoliimalla saa parhaan tuloksen! Liisteriä oli valmiina, mutta päätin aloittaa puikkoliimalla jos kerran asiantuntijat sitä suosittelivat.

Viime viikonloppuna sitten tapetoin hirmu vimmalla ja innolla lastenhuoneen, olohuoneen, makkarin ja osan keittiötä, kunnes puikkoliimavarastot loppuivat. Kun olin hyvään vauhtiin päässyt, päätin kokeilla vielä sitä valmiina ollutta tapettiliisteriäkin. Ensimmäinen vuota onnistui oikein hyvin, vaikka on kyllä pakko sanoa että paljon takkuisempaa ja hankalampaa touhua oli se liisterin kanssa läträäminen. Jostain syystä toinen vuota meni sitten ihan kurttuun ja solmuun, ja päätin lopettaa kokeilut siihen. Puikkoliimaa piti saada lisää!

Onnistuin löytämään keittiöön korvaavan tapettimallin, joten harmitus mönkään menneestä liisteröinnistä ei jäänyt kaivelemaan kohtuuttomasti. Tiistaina sain lisää liimaa ja tapetoin yläkerran aulan ja sen puuttuvan keittiön seinän. Mun hommia noin ylipäätään hankaloittaa se, ettei tuolla mun ns. askartelutilassa ole muuta valoa kuin se mitä ikkunoista tulee - kynttilöitä en todellakaan nyt siellä polttele, kun kaikki askartelusysteemit on levällään, eikä noin pieniä juttuja nyt ihan kynttilänvalossa voisi puuhatakaan. Eli mahdolliset toimenpiteet nukkekotiin on suoritettava päivänvalon aikaan, ja silloin on yleensä muuta puuhaa.

Nyt puuttuu enää alakerran eteisen seinäpinnat ja sitten etuovien sisäosat, joissa onkin miettimistä, kun noita tapetteja on tosiaan aika niukasti. Onneksi ikkunat vie ison tilan :)

Ei kommentteja: